După ce preşedintele Iohannis a menţionat data de 15 mai ca posibil moment al ridicării unor restricţii în Romania şi după ce mai mulţi oficiali au atins şi problema parcurilor, care ar putea fi redeschise după această dată, acum şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, confirmă această intenţie pentru Bucureşti.

Într-o intervenţie la Antena 3, Firea a declarat că va propune Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență redeschiderea parcurilor, însă a subliniat că vor exista anumite restricţii şi norme de conduită. Cel mai probabil, locurile de joacă nu vor fi deocamdată deschise, pentru că acolo sunt cele mai mari aglomerări de persoane, a mai spus primarul general.

„În București luăm în discuție foarte serios și vom propune Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență redeschiderea parcurilor din Capitală, dar cu anumite excepții, în sensul că toți cei care se vor îndrepta către grădinile publice și parcuri vor primi la intrare un flyer informativ și li se vor aduce la cunoștință regulile de distanțare socială, de asemenea purtarea unei măști, fie că este vorba despre una medicală sau una confecționată acasă, de asemenea, evitarea locurilor aglomerate și, în ceea ce-i privește pe copii, cred că va fi riscant ca în prima etapă să se redeschidă și locurile de joacă pentru că este știut că acolo se fac cele mai mari aglomerări de persoane. Redeschiderea acestora va fi analizată”, a declarat Gabriela Firea, potrivit antena3.ro.

În Bucureşti începe şi războiul împotriva ţănţarilor

Tot astăzi, Primăria Capitalei a mai anunţat că tratamentele de combatere a ţânţarilor vor începe pe 5 mai, urmând să se desfăşoare în aceaşi timp în toate cele şase sectoare, cu câte două maşini de mare capacitate şi o alta dotată cu atomizoare.

“Substanţa folosită este insecticidul Microsin, un produs avizat de Ministerul Sănătăţii pentru utilizarea la exterior, în zone rezidenţiale si recreaţionale, fără efecte adverse asupra mediului înconjurător şi asupra organismului uman”, arată Primăria, precizând că pentru acest an sunt prevăzute 14 tratamente de combatere a ţânţarilor adulţi, în toate sectoarele Capitalei. Primăria Generală mai precizează că, pe 9 aprilie, au început acţiunile de combatere a larvelor de ţânţari şi a căpuşelor, în zonele lacurilor din Capitală şi pe spaţiile verzi.