Au fost verificate 3.812 de unităţi, dintre care 974 hiper/super/market-uri/centre comerciale, 74 centre de procesare valori monetare, 1.235 casierii colectoare şi 1.319 alte locuri de depozitare, precizează IGPR. De asemenea, au fost verificaţi 227 de prestatori servicii de transport, 205 transporturi organizate în regim intern şi 481 autovehicule de transport.

Poliţiştii au constatat la 29 de unităţi lipsa protecţiei spaţiului de depozitare/procesare, la 16 unităţi au constatat lipsa seifurilor de depozitare, iar la 85 de unităţi au identificat seifuri necertificate.

Pe linia sistemelor electronice de securitate, au constatat 66 de sisteme de alarmare şi 45 de sisteme de supraveghere video nefuncţionale, precum şi 30 de sisteme de alarmare care nu comunicau cu dispeceratul de monitorizare.

În ceea ce priveşte asigurarea cu pază, poliţiştii au descoperit 50 de unităţi care nu aveau planul de pază avizat de poliţie, 10 unităţi care nu respectau dispozitivul de pază aprobat prin planul de pază, 55 de agenţi de securitate care nu erau dotaţi cu uniforma şi mijloacele de autoapărare, precum şi 13 persoane angajate în sistemul de pază fără a fi calificaţi.

De asemenea, pe linia transporturilor de valori au fost depistate 17 transporturi de valori efectuate fără plan de pază avizat de poliţie, 12 cazuri de nerespectare a consemnelor prevăzute în planurile de transport şi 18 autovehicule neamenajate, folosite în activitatea de transport valori.