Vladimir Putin va trebui să facă o oprire la Haga în drumul spre iad!

Ambasadorul Ucrainei la Națiunile Unite spune că Vladimir Putin va trebui să facă o oprire la Haga în drumul său spre iad.

Vorbind după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin, Sergii Kisliția a declarat că „aceia dintre ei care au rămas în viață după înfrângerea militară a Rusiei vor trebui să facă o oprire la Haga în drumul lor spre iad”.

„Am spus la Consiliul de Securitate că nu există purgatoriu pentru criminalii de război, ei merg direct în iad. Astăzi aș vrea să spun că aceia dintre ei care vor rămâne în viață după înfrângerea militară a Rusiei vor trebui să facă o oprire la Haga în drumul lor spre iad”, a transmis el într-o postare pe Twitter.

De asemenea, o reacție a venit și de la Casa Albă. Președintele american Joe Biden a declarat vineri că mandatul de arestare emis de CPI împotriva lui Vladimir Putin pentru crime de război este „justificat”.

Preşedintele american, exprimându-se în faţa jurnaliştilor la Casa Albă, a amintit că instituţia nu este recunoscută de Statele Unite, dar a estimat că decizia acesteia a transmis, totuşi, „un semnal foarte puternic”.

Ce acuzații îi aduce Curtea Penală Internațională?

Curtea Penală Internațională a transmis că a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru crime de război, din cauza presupusei sale implicări în răpirile de copii din Ucraina.

Curtea a precizat vineri, într-o declarație, că Putin „este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și cea de transfer ilegal al populației (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă”.

În același timp, instanța a emis un mandat de arestare și pentru Maria Alekseievna Lvova-Belova, comisar pentru drepturile copilului în cadrul Biroului președintelui Federației Ruse, pe baza unor acuzații similare.

CPI a precizat că camera sa preliminară a constatat că există „motive rezonabile de a crede că fiecare suspect poartă responsabilitatea pentru crima de război de deportare ilegală a populației și cea de transfer ilegal de populație din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă, în dauna copiilor ucraineni”.