Noua entitate se va numi Bunge Prio Coöperatief U.A. și va îngloba, din partea Bunge, fabrica de ulei vegetal din Buzău și divizia de îmbuteliere, iar din partea Prio fabrica de biodiesel și cea de ulei vegetal recent construită lângă localitatea Lehliu Gară. Detaliile financiare ale acordului nu au fost dezvăluite.

“Acest acord ne permite să ne continuăm dezvoltarea afacerii de export și producție pe care o avem în regiune și care joacă un rol din ce în ce mai important în viitorul afacerilor agricole globale. De asemenea, noul parteneriat îi va ajuta pe fermierii locali și va contribui la dezvoltarea agriculturii din România, înlesnind accesul la piețele internaționale”, a declarat Tommy Jensen, directorul executiv al Bunge EMEA.
 
La rândul lui, Carlos Martins, CEO al Prio Foods, consideră că “aducerea la un loc a activelor și a capacităților pe care Prio și Bunge le au în România creează importante oportunități viitoare pentru ambele companii. Noul joint venture creează o prezență substanțială în regiunea Dunării, unde producția a crescut în ultimii ani”.

Bunge România, o subsidiară controlată integral de gigantul global din domeniul agroalimentar Bunge Limited, are ca principali competitori locali companiile Argus Constanţa (Argus), Cargill Oils (Untdelemn de la Bunica) şi Prutul Galaţi (Spornic).