Alexandru Rafila anunţă investiții fără precedent. Ce anume se va construi?

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă investiţii masive în sistemul de sănătate din România. Totul se va întâmpla în 2024, iar unele dintre investiţii sunt deja în derulare.

În noul an, Ministerul Sănătăţii va continua dezvoltarea şi implementarea de proiecte majore. Toate acestea „vor aduce o schimbare rapidă pozitivă”, a indicat Rafila. În plus, demnitarul a dezvăluit că sunt deja în curs de desfăşurare investiţii în sistem în valoare de 11 miliarde de lei.

Este vorba despre noi spitale, centre pentru pacienţii cu arsuri grave sau pentru cei care suferă de cancer, ca să enumerăm doar câteva.

„În 2023 am început schimbări semnificative în sistemul de sănătate – un nou capitol în reformarea și modernizarea acestuia.

Investiții fără precedent de 11 miliarde de lei sunt în curs de desfășurare, punând bazele unor infrastructuri vitale: noi spitale, centre dedicate pacienților cu arsuri grave și cu afecțiuni oncologice, precum și consolidarea serviciilor de neonatologie, ambulatorii de specialitate și cabinete de medicină de familie”, a scris Alexandru Rafila pe pagina sa de Facebook, luni, 1 ianuarie.

Nevoile reale ale pacienţilor şi medicilor, pe primul loc atunci când se dezvoltă noile planuri

Ministrul Rafila dă asigurări că instituţia pe care o conduce lucrează continuu pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România. În plus, totul este făcut să corespundă nevoilor reale ale pacienţilor şi cadrelor medicale.

Schimbarea va fi rapidă şi pozitivă în 2024, promite Alexandru Rafila.

„Suntem dedicați îmbunătățirii continue a sistemului de sănătate și ne asigurăm că fiecare pas este gândit pentru a răspunde nevoilor reale ale pacienților și personalului medical.

În următorul an vom continua dezvoltarea și implementarea de proiecte care vor aduce o schimbare rapidă pozitivă!”, mai transmite Rafila în mesajul său.

În încheiere, ministrul Sănătăţii îi îndeamnă pe toţi românii să sprijine autorităţile în acest demers. Fiecare contribuție este valoroasă pentru noi, spune Alexandru Rafila.

Ministrul afirmă că Ministerul Sănătăţii, alături de toţi actorii implicaţi în acest proces, va construi în România un sistem de sănătate mai puternic și mai eficient.

„Conștienți de responsabilitatea care ne revine, ne angajăm să lucrăm cu bună-credință și profesionalism. Vă invităm să ne fiți alături în acest demers important, fiecare contribuție este valoroasă pentru noi. Împreună, vom construi un sistem de sănătate mai puternic și mai eficient.

Așa să ne ajute Dumnezeu! La mulți ani sănătoși tuturor românilor!”, mai transmite ministrul Rafila la început de an.