Alertă meteo de la ANM. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting Cod portocaliu de furtuni valabile în ora următoare pentru mai multe localităţi din judeţele Cluj, Sălaj, Satu Mare, Caraş-Severin şi Timiş.

În zonele vizate de avertizarea ANM, se vor semnala averse torenţiale care vor depăşi 35 l/mp, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului, transmite Agerpres.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

De altfel, ANM a spus încă de ceva vreme că în cea mai mare parte a țării, vor apărea averse cu caracter torențial. Acestea vor fi mai accentuate în jumătatea de vest a țării, spun meteorologii.

În București, vor fi valori termice de până la 32 de grade Celsius, Nu lipsesc episoadele de instabilitate atmosferică, în special la orele serii şi noaptea, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, până duminică, la ora 10:00, vremea va fi călduroasă în Capitală. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai accentuate spre seară şi noaptea când va creşte probabilitatea pentru fenomene specifice instabilităţii atmosferice (averse cu caracter torenţial, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului). Temperatura maximă va fi de 30 – 32 de grade, iar cea minimă de 17 – 18 grade.

De asemenea, pe durata zilei de duminică, între orele 9:00 – 23:00, Valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior.

În acest context, cerul va fi temporar noros şi, mai ales în prima parte a zilei, vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 27 – 28 de grade Celsius.