Furtună puternică în orașul Galaţi. Un adevărat potop, însoţit de grindină şi vânt puternic s-a abătut joi seară asupra judeţului Galaţi, cel mai afectat fiind municipiul, unde au fost raportate până acum 50 de maşini avariate şi 100 de copaci doborâţi de vijelie.

Potrivit prefectului de Galati, Gabriel Avrămescu, furtuna puternică a afectat îndeosebi municipiul, fiind înregistrate până acum 105 apeluri la 112. Din raportările de până acum, sunt 100 de copaci doborăţi pe străzi sau peste maşini. Circa 50 de autoturisme au fost avariate sau chiar distruse după ce arborii au căzut peste ele.

„Intervin forţe MAI, jandarmi, pompieri şi vor interveni toată noaptea pentru că nu prea avem ajutor şi din partea administraţiei locale. Din partea Primăriei au intervenit 2 echipe până acum. Sunt circa 100 de copaci căzuţi, 50 de maşini avariate, unele distruse. A plouat şi cu grindină circa jumătate de oră”, a declarat prefectul de Galaţi, potrivit news.ro.

Conform sursei citate, străzile municipiului s-au inundat, apa ajungând şi chiar depăşind nivelul bordurilor. De asemenea, centrul Galaţiului s-a blocat în timpul furtunii, la fel şi drumul spre Vama Giurgiuleşti, unde s-au format cozi de TIR-uri, după ce şoseaua a fost blocată de doi plopi masivi. Localitatea Piscu este nealimentată cu curent electric din cauza vântului, în timp ce, în municipiu, cea mai afectata de furtună este zona Micro 39-Micro 40.

Vremea face ravagii în România

Vremea face prăpăd în România. Țara noastră se află sub atenționare cod galben de furtuni până sâmbătă la ora 10:00, iar în regiunile centrale, nordice și vestice este cod galben de inundații. Între timp, au fost emise 31 de mesaje de avertizare de tip nowcasting, dintre care 25 portocalii și 6 roșii.