Alertă alimentară în România! Un produs tocmai a fost rechemat. Conține substanțe cancerigene

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că produsul ”Mâncare deshidratată trekking pui curry cu orez fără gluten” a fost retras de pe piață. Acesta era vândut în magazinele Decathlon din țară.

Potrivit comunicatului de presă trimis de către Decathlon, produsul avea un conținut mare de oxid de etilenă, substanță cunoscută ca fiind cancerigenă.

„Vă mulțumim pentru încrederea acordată atunci când ați achiziționat unul sau mai multe din aceste produse. Din păcate însă, am detectat un conținut de oxid de etilenă mai mare decât limita stabilită de reglementări într-un ingredient al produsului de mai jos, pentru anumite loturi de produse. În mod concret una dintre materiile prime utilizate în realizarea produsului (carbonatul de calciu) a prezentat valori peste media admisă de reglementările în vigoare. Am decis să retragem următoarele produse și loturi.”, au precizat reprezentanții Decathlon într-un comunicat.

Potrivit reprezentanților Decathlon, lotul care a fost retras de pe piață este cel cu numărul 16621003.

ANSVSA recomandă returnarea produsului

Persoanele care dețin produse din lotul respectiv, spune Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), sunt sfătuite să nu le consume și să le returneze în magazin pentru a fi schimbat sau pentru rambursarea banilor, chiar dacă produsul este incomplet.

„Loturile vizate sunt retrase de pe piață, unele din aceste produse au fost totuși vândute înainte de această retragere între 28 iunie și 16 august 2021 inclusiv. Dacă aveți unul din aceste loturi, vă rugăm să nu mai consumați acest produs și să îl returnați în magazin pentru a fi schimbat sau pentru o rambursare, la alegerea dumneavoastră (chiar dacă produsul este incomplet). În cazul în care nu vă puteți deplasa la magazin, vă rugăm să contactați centrul nostru de relații cu clienții la numărul 021.408.5005 conform programului afișat pe www.decathlon.ro la secțiunea „contactați-ne”, pentru a obține răspunsuri la întrebările dvs. Echipa FORCLAZ vă mulțumește pentru înțelegere și își cere scuze pentru neplăcerile cauzate.”,  se arată în același comunicat.