Compania italiana Alenia Aeronautica este nemultumita de decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) privind contestatia formulata de EADS Constucciones Aeronauticas S.A. Spania in cazul licitatiei pentru achizitionarea a sapte avioane de transport scurt/mediu curier, a suportului logistic initial minimal, si a serviciilor de mentenanta pe toata durata de viata a acestora, informeaza un comunicat Alenia. In urma contestatiei EADS, CNSC a dispus anularea rezultatelor procedurii de Licitatie Deschisa, prin care fusese declarata castigatoare compania Alenia Aeronautica.

“Consideram ca a ceasta decizie nu este corecta si ne aduce prejudicii grave, in conditiile in care compania Alenia Aeronautica a respectat integral toti termenii de referinta din versiunea in limba romana a documentatiei de atribuire primita de ambii ofertanti si declarata de catre Compania Nationala Romtenica S.A. ca fiind singurul document de referinta in baza caruia vor fi redactate ofertele”, au declarat reprezentantii Alenia. 

Acestia sustin ca oferta financiara a Alenia Aerinautica a fost net mai mica fata de cea depusa de EADS Construcciones Aeronauticas S.A. Spania, in conditiile in care avioanele oferite de Alenia Aeronautica raspund si tuturor cerintelor din specificatia tehnica, parte componenta a documentatiei de atribuire de referinta in limba romana.  

Conform Alenia, pretul total din oferta Alenia Aeronautica a fost mai mic cu 42.280.586 de euro, fata de pretul total din oferta EADS Contrucciones Aeronauticas S.A. Spania. 

Potrivit comunicatului, Alenia Aeronautica intentioneaza sa formuleze o plangere impotriva deciziei CNSC. 

Alenia Aeronautica este cea mai mare companiei aeronautica din Italia si isi desfasoara activitatea in aviatia militara si comerciala, sisteme de zbor fara pilot si aerostructuri. Compania are 11.198 de angajati, iar in 2005 a raportat o valoarea e productiei de peste doua miliarde de euro.

 

Sursa: Capital 08 Februarie 2007