Joe Biden ar urma să obţină astfel încă 10 voturi ale marilor electori, ajungând la un total de 248 de voturi, faţă de 213 de voturi pentru Trump. Pentru a fi ales preşedinte, un candidat trebuie să obţină cel puţin 270 de voturi ale marilor electori.

În 2016, Donald Trump a câștigat votul oamenilor din statul Wisconsin în fața contracanditatei sale de atunci, Hillary Clinton.

Nu au fost anunțate rezultatele din statele cheie

Rezultatele din mai multe state, printre care statele-cheie Pennsylvania, Michigan, Georgia şi Carolina de Nord, încă nu au fost anunţate, procedura de numărare a voturilor fiind în plină desfăşurare.

În următoarele ore ar putea fi anunţate rezultatele din Michigan, iar în statul Pennsylvania cursa electorală ar putea deveni una crucială, fiind posibil ca numărarea voturilor prin corespondenţă să dureze chiar câteva zile.

Donald Trump dorește renumărarea voturilor din Wisconsin

Directorul de campanie al lui Donald Trump, Bill Stepien, a anunțat miercuri că șeful de la Casa Albă va cere o renumărare a voturilor din statul Winsconsin, unde contracandidatul Joe Biden a înregistrat un mic avans, conform rezultatelor parțiale.

”Au fost raportate nereguli în mai multe districte din Wisconsin ce ridică dubii serioase despre validitatea rezultatelor”, a spus Stepien, care nu a oferit detalii privind neregulile respective.

”Preşedintele se află în interiorul marjei care îi permite să solicite o renumărare şi vom face acest lucru imediat”, a adăugat el.

Potrivit companiei de cercetare Edison Research, citată de Reuters, în statul Wisconsin, Joe Biden are un mic avans în faţa lui Donald Trump – la 97% din voturi numărate, diferenţa dintre cei doi este de 0,7 puncte procentuale (49,5% faţă de 48,8%). Dacă diferenţa de scor final este de până la 1 punct procentual, poate fi cerută renumărarea voturilor.