Alegeri parlamentare 2020. Purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Anca Vâjiac, a declarat că incidentul a fost înregistrat într-o secţie de votare din municipiul Paşcani, conform agerpres.ro

„Jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 12.500 de lei unei persoane pentru continuarea propagandei electorale şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nu purta masca de protecţie”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

De la deschiderea secţiilor de vot au fost înregistrate şase sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, trei dintre sesizări nu s-au confirmat, conform sursei menționate.

Românii nu au de ce să se teamă

După ce a ieșit duminică dimineață, dintr-o secție din Capitală, Rareș Bogdan a susținut că românii nu au de ce să se teamă deoarece toate măsurile de protecție sanitară sunt respectate.

„Am votat pentru o românie unde cetățenii să se întoarcă acasă și unde să-și poată crește copii, care să nu mai plece peste mări și țări. În această zi sfântă de Sfântul Nicolae, românii vor avea o renaștere, după 30 de ani de chin. Un vot proeuropean pentru o Românie care va avea respect și care trebuie să redevină la ce a fost în perioada interbelică, atunci când eram o forță la nivel european”, a explicat acesta după ce a ieșit de la urnă.

Rareș Bogdan a explicat că românii nu au de ce să se teamă deoarece toate măsurile de protecție împotriva noului coronavirus sunt respectate.

„Am stat la o mică coadă, am văzut că oamenii nu se apropie, stau la un metru jumătate, doi, unul în spatele altora. Chiar dacă aici e secția mică, șeful de secție și doamna respectivă, au avut răbdare, toți poartă mănuși, este soluție pentru dezinfectat. Românii nu au de ce să se teamă. Nu te poți infecta într-o secție de vot”, a declarat europarlamentarul.