„Autorizaţia de construire a fost emisă de Primăria Sectorului 3 la începutul acestui an pentru modificări şi extindere în interiorul volumului existent al clădirii. Nu e vorba de zgârie-nori, hoteluri sau supraetajări. Se va face o extindere laterală în limita proprietăţii, aflată pe un teren de circa 8.000 mp. Destinaţia imobilului este centru comercial“, a declarat pentru Capital Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-şef al Primăriei Sectorului 3.

În ultima perioadă au apărut o serie de informaţii cu privire la includerea unui imobil înalt lângă proprietatea existentă, însă Dumitraşcu spune că acest lucru nu se poate face fără elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal. Clădirea existentă are o suprafaţă construită desfăşurată de circa 20.000 mp.
Acesta este al cincilea „Circ al Foamei“ transformat în mall, după Plaza România, Bucureşti Mall, City Mall şi Liberty Center.
Imobilul din zona Unirii se află în proprietatea companiei Minerva – Galeriile Comerciale cu sediul în Sibiu, controlată de Aurel Muntean, dar care îl are în consiliul de administraţie şi pe Nicolae Nan, zis Naşul, fost prefect de Sibiu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, fost deputat şi multă vreme preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Democrat, actual vicepreşedinte al PDL Sibiu. Compania avea în 2010 un capital social de 26 mil. euro şi a încheiat anul cu un profit de un milion de euro, conform datelor înscrise la Ministerul Finanţelor Publice. 
Construcţiile sunt efectuate de firma Salmad, în spatele căreia se ascunde adevărata avere a lui Relu Muntean, fostul fotbalist al Sportului Studenţesc. Încrengătura de firme la care Muntean figurează fie ca administrator, fie ca acţionar prin intermediul altor companii duce într-un final la cele două perle din coroana sibianului: lanţul hotelier Împăratul Romanilor şi Magazinul Victoria de lângă Poliţia Capitalei. Lanţul Împăratul Romanilor cuprinde hotelurile Carpaţi din Bucureşti, Aurelius din Braşov, Hotel Parc din Arad, Cetate din Alba şi cel mai important Împăratul Romanilor localizat la doi paşi de Piaţa Mare a Sibiului.
Antreprenorul sibian în vârstă de 57 de ani a ocupat în ultima ediţie a Top 300 Capital locul 107, cu o avere estimată la 55-60 mil. euro.
Citiţi şi Relu Muntean: Vrem să facem la Unirii un „mall-castel“ cu trei turnuleţe