Noul restaurant Subway (115 mp) va fi deschis, mâine, la parterul Complexului Comercial Bucovina. Acesta este cel de-al doilea restaurant din Moldova, potrivit Loredanei Găitan, managerul Subway Suceava.
Franciza pentru un Subway costa 7.500 de euro pe lună, iar partenerii Subway vor plăti, totodată, o sumă reprezentând 8% din afaceri pentru fondul de franciza şi 4,5% din vânzări pentru fondul de publicitate.

Înfiinţat în anul 1965, în Connecticut, SUA, Subway deţine în prezent peste 40.000 de restaurante, în 102 ţări. Produsele de bază sunt sandwich-urile, gamă completată de preparate crocante (crisps), supe, prăjiturele americane, băuturi calde şi reci.

Principalii competitori ai Subway pe piaţa românească sunt lanțurile de tip fast-food KFC, franciză controlată pe plan local de omul de afaceri Puiu Popoviciu (50 de restaurante), McDonald’s (67) şi Springtime (24).

Piața românească a localurilor de tip fast-food a ajuns la 500 de milioane de euro, adică jumătate din întregul domeniu de restaurante.