Jurnaliștii de la Rise Project au arătat că Ordonanța Dragnea a salvat, la grămadă, localitățile care obținuseră fonduri europene pentru dezvoltare, dar n-au respectat apoi criteriile de atribuire a contractelor. Pentru nereguli au primit corecții financiare de 43 de milioane de euro, în total. „Banii n-au mai fost însă plătiți de autoritățile locale, ci au fost returnați direct de la bugetul național”, a arătat sursa citată.

RISE Proiect a indexat fiecare beneficiar al amnistiei financiare. Printre beneficiari s-au numărat: Primăria Sibiu, condusă atunci de Klaus Iohannis, primăria Craiova în mandatul Liei Olguța Vasilescu, dar pentru un contract al predecesorului ei Antonie Solomon, primăriile din Constanța – fieful lui Radu Mazăre și al lui Nicușor Constantinescu, sau Sectorul 3 din Capitală pentru programul de izolare termică a blocurilor administrat de Robert Negoiță.

În ultimii cinci ani, 71 primării și 22 de consilii județene au beneficiat de  cadoul lui Liviu Dragnea. În total s-au adunat cel puțin 43 de milioane de euro, cam cât bugetul anual al orașului Alba Iulia.

„Până acum, Ministerul Dezvoltării a păstrat secrete aceste date, fără să știm că fiecare dintre noi a scos aproape doi euro și 20 de cenți din buzunar ca să suporte corecțiile financiare aplicate autorităților locale”, au arătat cei de la Rise Project.

Mai multe detalii despre beneficiarii amnistiei lui Dragnea a oferit Rise Project aici.