„Bineînţeles că în România, la Sibiu, împreună cu familia, Crăciunul, şi Revelionul mi l-am petrecut la Bucureşti”, a spus Bogdan Trif, întrebat unde şi-a petrecut vacanţa.

El a afirmat totodată că România începe să devină tot mai atractivă pentru turiştii din străinătate, lucru dovedit şi de statisticile oficiale.

„În 2018, avem o creştere de aproximativ 6% a numărului de turişti care au ales să-şi petreacă concediile în ţara noastră. În plus, datele turistice arată că turiştii străini au cheltuit cu peste 120 milioane euro în plus faţă de anul trecut pe teritoriul României, bani care ajung în economia ţării şi care sunt foarte importanţi pentru industria de turism din România”, a declarat Trif, la Radio România Actualităţi.

În total, turiştii străini au cheltuit peste 1,1 miliarde euro în 2018 în România, spune oficialul.

„Toate aceste creşteri nu sunt întâmplătoare. Guvernul, în special în 2018, a luat măsuri care să stimuleze în mod direct turismul în România”, a spus ministrul Turismului, amintind aici scăderea TVA la 5% în domeniu (hoteluri, restaurante, campinguri, catering, fiind cel mai mic nivel al TVA pentru un sector în România), eliminarea plăţii redevenţelor la apele minerale terapeutice, menţinerea voucherelor de vacanţă pentru bugetari, precum şi înfiinţarea unui fond de investiţii în sectorul balneoclimateric.

Pe teritoriul României se găsesc o treime din izvoarele termale ale Europei, a precizat Trif.