"Am discutat cu reprezentanţi ai caselor judeţene de asigurări care au spus că au file zero la stomatologie. Medicii dentişti au decis, o parte dintre ei, să meargă şi să-şi depună dosarele pentru fonduri. Oricare ar fi situaţia medicina dentară este de ani buni subfinanţată. Anul trecut a avut alocat sub 1% din fondul de asigurări, iar anul acesta, după discuţiile preliminare, mult mai puţin”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti al Municipiului Bucureşti pentru Agerpres.

El a menţionat că la o conferinţă pe care a avut-o la Miercurea Ciuc a vorbit cu medici dentişti din Odorhei, iar plafonul primit este de 200 de lei. ”Total inacceptabil”, apreciază dr. Brezoescu.

Potrivit acestuia, stomatologia este o ramură a medicinei, iar ”zona buco-facială face parte din corpul omenesc şi prin urmare trebuie tratată ca atare”. El a adăugat că o afecţiune a cavităţii bucale poate duce la complicaţii.

”Cum pot fi rezolvate urgenţele pentru că, potrivit legii, acestea trebuie tratate gratuit şi în această situaţie cine plăteşte? Medicul dentist din propriul buzunar”, a spus acesta.

În opinia sa, pentru a supravieţui medicina dentară are nevoie de cel puţin 2% din fondul de asigurări. Şi preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, prof. dr. Gheorghe Iana, a declarat că pentru medicina dentară fila bugetară e zero.
Citeşte şi: Stomatologia la stat: primul venit, singurul servit