Shopping center-ul AFI Cotroceni Park, care va fi cel mai mare centru commercial din România, a fost închiriat în proporţie de 90%, potrivit anunţului făcut de dezvoltatorul AFI Europe.

Ultimele contracte au fost semnate cu brandurile New Yorker, Waikiki şi X-Side însumând peste 2.000 mp.

New Yorker va ocupa o suprafaţă de 815 metri pătraţi, L.C Waikiki – 850 metri pătraţi – iar X-Side, 450 metri pătraţi. Cele trei branduri au fost aduse în AFI Palace Cotroceni direct prin companiile-mamă, ele nefiind francize.

AFI Palace Cotroceni îşi va deschide porţile în a doua jumătate a lunii septembrie 2009, mai devreme cu trei luni decât termenul anunţat iniţial, decembrie 2009.

Proiectul AFI Palace Cotroceni a absorbit o investiţie de 300 de milioane de euro, investiţie care îl situează printre cele mai mari proiecte din Bucureşti, implicând un centru comercial şi 5 clădiri de birouri. AFI Palace Cotroceni are o suprafaţă totală construita de 214.000 mp şi o suprafaţă inchiriabila de 76.000 mp.

Această suprafaţă va fi împărţită în trei artere, oferind 300 magazine, 2.500 de locuri de parcare, un hypermarket Real non-stop, un complex cu 20 de săli de cinema, primul IMAX din România (3D) şi o pistă de karting. De asemeneam complexul va cuprindecel mai mare patinoar din Bucureşti (circa 800 mp), un perete de căţărat şi grote cu diverse activitati.

SURSA: AFI Palace Cotroceni