Holdingul Bayindir activeaza i domeniul constructiilor, sanatate, servicii financiare, i sectorul energetic, inclusiv i cel nuclear.
Divizia de constructii opereaza i sitem BOT (Build-Operate-Transfer), proiecte finantate cu credite internationale. Operarea Aeroportului Antalya este impartita, din 1999, cu grupul german FAG.
Conform departamentului de presa al Bayindir, i 1998 a fost semnat contractul pentru un un proiect de 450 milioane USD, de constructie a unei centrale energetice. in acest proiect, Bayindir este asociat cu National Power si Mimag. Bayindir a mai ofertat, ca parte a unui grup, pentru constructia unei centrale nucleare i Canada (un proiect de 2,5 miliarde dolari, contestat de organizatia ecologica Greenpeace).
Confrom Dunya, i 1998, Bayindir Holding – Isbank Park – Park Holding – PUAS au cistigat o licitatie importanta i domeniul petrolier. Curtea Administrativa a pornit cercetari, stopind executia lucrarilor. Concurentii contestasera rezultatul licitatiei, pe motiv ca grupul din care faceau parte Bayindir si Isbank se plasase, de fapt, pe locul trei, mai relateaza ziarul