Agricultura, calcaiul lui Ahile

Cand vine vorba de aderare, trebuie spus ca Romania are o mare problema. Calcaiul lui Ahile este, dupa cum ne asteptam, agricultura. Oricat de optimisti s-ar arata oficialii de la Bucuresti cand vorbesc depre acest domeniu, adevarul se vede in raportul de tara. Reformele atat de mult asteptate nu prea au avut loc, iar banii europeni care ar trebui sa-i sprijine pe fermieri nu ajung decat foarte rar la destinatie. La “Culisele economiei” veti vedea un raport complex despre starea agriculturii romanesti.

Adio microintreprinderi

Ministerul de Finante este probabil cel mai important instrument pe care Guvernul il are la dispozitie pentru a accelera reformele economice. Totusi, mai marii ministerului se pare ca nu reusesc sa ia prea des cele mai bune decizii. Astfel, a fost scos din proiectul de cod fiscal pe anul viitor impozitul redus, de 3%, pe cifra de afaceri a microfirmelor. Ce inseamna acest lucru? Practic, de la 1 ianuarie 2007, notiunea de microintreprindere isi cam pierde sensul. Sambata veti putea afla cati bani poate sa piarda statul de pe urma unor masuri ale caror efecte nu au fost luate de nimeni in calcul.

Animalele de companie, un leac pentru singuratate

Oamenii bogati se simt singuri. Lipsa prietenilor adevarati este tributul pe care ei trebuie sa il plateasca celebritatii. Totusi, unii au gasit solutia. Animalele de companie sunt, pentru multi, un adevarat panaceu. La trenduri veti vedea tot felul de animalute, care de care mai simpatice si mai jucause, bineinteles, alaturi de stapanii lor.