Angela Merkel, cancelarul german în exerciţiu, a participat miercuri la ultima sa şedinţă de guvern. În timpul întâlnirii oficiale, miniştrii din cabinetul său i-au oferit un cadou şi au îndemnat-o să profite de ziua respectivă, relatează DPA, citată de Agerpres.ro.

Ce cadou a primit Angela Merkel

Angela Merkel a primit un puiet din partea miniștrilor din cabinetul ei. Copăcelul a fost văzut de toți cetățenii germani, după apariția sa pe social media.

Svenja Schulze, ministrul Mediului din Germania, a postat o fotografie cu puietul respectiv pe contul său oficial de Twitter. Copăcelul nu este o simplă plantă, acesta a primit și un nume, mai exact Cornus Controversa „Carpe Diem”. Poza de pe Twitter a fost însoțită de mesajul: „Cornus controversa ‘Carpe Diem’ – prezent din Cabinet Cancelarului pentru ultima întâlnire de astăzi.”

Conform etichetei plantei, vizibilă în fotografie, puietul este o variantă de copac decorativ „foarte nobil şi asemănător cu un bonsai.”

S-a retras în aplauzele colegilor săi

După aproape două decenii la conducerea Germaniei, Angela Merkel nu s-a întors acasă cu brațele goale. Pe lângă copăcel, aceasta a primit și alte cadouri din partea colegilor. Aceasta se pregăteşte să se retragă de pe scena politică după 16 ani la conducerea Germaniei.

Sursa: Twitter, Steffen Seibert

Olaf Scholz, social-democratul care ar urma să îi succeadă în funcţia de cancelar, i-a oferit un buchet de flori. Aceasta a primit buchetul floral cu zâmbetul pe buze. Miercuri, membrii guvernului de coaliţie au profitat de ocazie și au realizat o fotografie de grup pe scările clădirii Cancelariei.

În acest moment, social-democraţii ar urma să rămână la guvernare după alegerile de la 26 septembrie. Aceștia vor realiza o nouă coaliţie cu ecologiştii şi cu liberal-democraţii. Se așteaptă ca Guvernul să fie învestit până la sfârşitul acestui an.