Când vorbim despre pictura pe numere vorbim despre un concept complex. Moda aceasta este un curent de influență internațională și se pare că în ultima perioadă a cucerit și publicul român. Într-atât încât și oferta magazinelor de profil s-a tot diversificat. Așadar, acum puteți picta pe numere chiar și reproduceri după opere celebre. 

Picturi pe numere, scene din natură, cu personaje sau după pictori celebri 

Cei care încearcă acest gen de activitate pot experimenta ceva mai mult decât simpla idee de a picta și a se relaxa. În magazinele de profil sunt ușor de găsit picturi pe numere cu flori, cu peisaje din natură sau chiar și cele care reproduc celebre opere de artă ale lumii. Cine nu s-ar simți măgulit să picteze, ghidat de numere, o reproducere după The Kiss sau Mona Lisa? 

Iar pentru asta, primesc la pachet tot ce este necesar pentru pictat, respectiv setul de culori și pensule. 

Pentru cei mici și pentru cei mari deopotrivă 

Pictura pe numere, în diversitatea ei tematică, se adresează publicului larg doritor de ceva nou sau amator de proiecte de tip do it yourself. Astfel, cu o investiție modică, cu timp, dedicare, răbdare și relaxare își pot crea singuri tablourile pe care le vor expune ulterior în propria casă. Așadar, poate fi vorba de bărbați sau femei, adulți sau copii. 

În unele magazine de nișă veți găsi picturi specifice pentru fiecare categorie în parte. Așadar, cele pentru copii presupun același kit complet de pictură, cu pensule și culori incluse, însă pânza de bumbac fixată pe șasiu este de dimensiuni mai mici – de 30×40 cm față de cele pentru adulți, care sunt de 40×50 cm. 

În plus, în funcție de publicul țintă și tematica este diferită. În cazul celor pentru copii veți găși picturile pe numere cu personaje cel mai adesea, pentru bărbați sunt rezervate cele cu animale sau auto, în timp ce oferta este una și mai generoasă pentru femei – acestea pot alege între peisaje, cadre romantice sau natură. 

Cât costă pictura pe numere 

Pentru un kit complet de pictură ajungeți să scoateți din buzunare undeva în jurul sumei de 150 de lei. Cele pentru copii sunt mai ieftine. O altă variantă mai accesibilă este de asemenea despre acele picturi pe numere fără șasiu. Însă, în această perioadă există campanii de reduceri ce vă aduc șansa de a achiziționa picturi pe numere în set complet – deci cu toate accesoriile necesare – mai ieftin ca oricând. 

Pictura pe numere este o altă modalitate prin care puteți experimenta arta. Este deja un fenomen ce a cucerit întreaga lume. Pe principiul numai dacă încercați veți înțelege, lăsați-vă ghidați de numere și pictați!