Medicamentul pe care foarte mulți români îl cumpără fără rețetă din farmacii este un adevărat pericol. Medicul Adina Alberts trage un semnal de alarmă.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, medicul susține că a analizat prospectele a două medicamente pe care românii le iau în mod constant atunci când se confruntă cu probleme de sănătate şi care se găsesc fără reţetă în farmacii.

Paracetamolul, medicamentul nelipsit din casele românilor poate fi un adevărat pericol.

”Am reluat mai multe prospecte de medicamente care se găsesc în farmaciile noastre, și care se eliberează fără rețetă de la medic. M-am uitat la prospectul Aspirinei. Iată în poza atașată câte reacții adverse are. Grave și foarte grave! Apoi am recitit prospectul Nurofenului.

Sunt 4-5 pagini de reacții adverse, care mai de care mai grave și mai înspăimântătoare

Și cu toate acestea, medicamentele astea sunt neîngrădite în farmacii”, a scris Adina Alberts pe facebook.

Medicamentul pe care toți românii îl cumpără

De asemenea și Ivermectina, medicamentul pe care mulți români îl caută are o serie de efecte adverse.

„Dragii mei, dacă mai există cineva care nu crede cele afirmate de mine vizavi de reacțiile adverse ale Ivermectinei… Care sunt minore.

Iată mai jos, extract din prospectul acestui medicament care a fost achiziționat în Franța, citez:

”Efectele indezirabile următoare ar putea surveni la administrarea acestui medicament: Reacții alergice. Dacă aveți o reacție alergică consultați imediat un medic. Simptomatologia poate să includă: febra apărută brusc, reacții cutanate (ca o erupție cutanată pruriginoasă) sau alte reacții cutanate grave, dificultăți de respirație. Consultați un medic imediat dacă resimțiți una dintre reacțiile de mai sus.”

La marea majoritate a medicamentelor există această avertizare care este specifică pentru cei cu teren alergic. O regăsiți și la Aspirină și la Nurofen.

Continuăm…

”Alte efecte adverse: Afectarea ficatului, modificări ale unor teste de laborator (enzime hepatice, bilirubinemia, eozinofilie…) , prezența sângelui în urină. Efectele adverse de mai sus sunt dependente de maladia parazitară pentru care luați Ivermectina Mylan cpr de 3 mg. Aceste reacții adverse depind, de asemenea, de prezența sau nu a unor alte infecții asociate”,  a scris medicul.

Când apar reacțiile adverse

Ca și concluzie, medicul a precizat că efectele adverse apar doar atunci când persoanele în cauză sunt infectate cu apraziți precum , Strongyloides , Wuchereria Bancrofti, Scabie, etc.

În ceea ce privește vaccinurile anti-covid, medicul a spus că la acestea nu se cunosc încă reacțiile adverse.

„Deci toate aceste efecte adverse apar DOAR atunci când sunteți infestați cu paraziții pentru care se face tratament cu Ivermectină, respectiv, Strongyloides , Wuchereria Bancrofti, Scabie, etc.

Cât despre reacțiile adverse la vaccinurile Pfizer și Moderna, ele nu se cunosc. Sunt seruri experimentale.

Ce om normal și în deplinătatea facultăților mintale, cunoscând toate cele de mai sus, ar alege pentru protecția proprie un “ser experimental” contra unui medicament aproape inofensiv, foarte eficient atât în prevenție cât și în tratamentul Covid?!?”, a mai scris medicul Adina Alberts.