Ce face o cafea boabe bună? Răspunsul la aceste întrebări și nu numai, le veți afla în continuare unde vom discuta despre adevăruri și mituri legate de cafea.

1. Cafeaua de dupa-amiază cauzează insomnii 

Cofeina este un stimulent și cu toții știm asta. Ceea ce mulți poate nu știu este că deși cafeaua are rolul de a stimula organismul, o ceașcă consumată la prânz nu ne va da insomnii. O ceașcă de cafea este procesată în ficat destul de repede. Aproximativ 75% din cofeină este eliminată din organism în patru până la șapte ore. Astfel, dacă vi se face somn la ora două după-amiaza, puteți consuma liniștit o cană de cafea, fără a vă strica somnul de seară.

2. Cafeaua trebuie depozitată într-un loc ferit de soare 

 Adevărat! Boabele de cafea trebuie să fie depozitate într-un loc răcoros, cât mai ferit de lumină. De asemenea, trebuie să fie păstrate într-un recipient vidat, pentru a evita pătrunderea oxigenului. Astfel, boabele de cafea își vor păstra aroma mai mult timp și vă veți putea bucura de aroma proaspătă a cafelei chiar și câteva săptămâni de la achiziționarea acesteia.

3. Cofeina provoacă dependență 

 Există un pic de adevăr în această afirmație. Cofeina stimulează sistemul nervos central, care provoacă o ușoară dependență. Cu toate acestea, pentru a renunța la cafea este nevoie de doar una sau două zile. Odată ce trece această perioadă de timp, corpul dumneavoastră nu va simți nevoia de a consuma cafea.

4. Cafeaua ajută la slăbit 

 Efectele stimulante ale cafelei pot crește ușor metabolismul. Cu toate acestea, această creștere a metabolismului este una mică. Nu este suficient să consumați cafea pentru a renunța la acele câteva kilograme în plus. Deși cofeina reduce pentru o perioadă scurtă de timp pofta de mâncare, nu există suficiente dovezi pentru a demonstra că dacă consumați cafea pe o perioadă îndelungată de timp veți reuși să eliminați surplusul de greutate.

 Mai sus puteți regăsi câteva dintre miturile și adevărurile cele mai des întâlnite despre cafea. Astfel, data viitoare când vă întâlniți cu prietenii la o ceașcă de cafea veți putea folosi aceste subiecte pentru a le dezbate.