Se ascute lupta pentru şefia PNL după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că îl va contracandida pe Ludovic Orban la Congresul din 25 septembrie.

Atac fără precedent la adresa lui Ludovic Orban

Deputatul liberal, Florin Roman a lansat un atac extrem de dur la adresa lui Orban, dar nu i-a pronunţat numele. Roman susţine că va fi timp pentru a se vorbi despre „suferinţe şi trădări”, dar şi „despre costurile unor blaturi personale, care au dat câştig de cauză doar unor liberali, ce se dau azi victime şi îndrăznesc să vorbească în numele întregului PNL”.

„Vom avea competiţie în PNL, iar asta e un lucru bun. Chiar dacă cineva şi-ar fi dorit sa fie candidat unic. Sindromul Ceauşescu mai bântuie încă şi ultimii mohicani, ai unei generaţii de politicieni fără scrupule! Va fi o competiţie în care lupta se dă între trecut şi viitor, între dezamăgire şi speranţă.

Pentru că va fi o luptă! Pe care nu şi-au dorit-o liberalii ce iubesc cu adevărat partidul, ci cei care vorbesc public de democraţie, apoi pun mâna pe telefon şi îşi ameninţă colegii. Lucrurile sunt simple: până şi retrograzii din PSD s-au lepădat de Năstase şi Dragnea. Iar PNL are nevoie de un suflu nou in 2024!”, afirmă Florin Roman, pe o reţea de socializare.

Blaturi şi ameninţări în PNL

„Cât despre suferinţe şi trădări vom avea timp să mai vorbim. În interiorul partidului! La fel şi despre costurile unor blaturi personale, care au dat câştig de cauză doar unor liberali, ce se dau azi victime şi îndrăznesc să vorbească în numele întregului PNL.

În timp ce îşi puneau ţuţerii în funcţii şi îi păstrau de pesedişti şi aldişti, în opoziţie… dar la guvernare! În timp ce dădeau orice la noii parteneri de guvernare, pentru a scăpa de liberali cu încredere, ca fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru.

În timp ce primarii erau trădaţi, prin cedarea tuturor aşilor din structura guvernului, necesari în dezvoltare locală. Un PNL fără oameni ca Emil Boc, Gheorghe Flutur, Ilie Bolojan, Rareş Bogdan, Dan Motreanu, preşedinţi de CJ sau primari, şi mulţi alţii, liberali de rând care nu s-au înclinat în faţa PSD este ca un PNL fără aer. Aşa că, cel puţin eu, mă uit cu încredere la viitorul PNL şi la Florin Cîţu! Doamne ajută!”, adaugă Roman.