Acuzații extrem de grave cu două luni înaintea prezidențialelor. Liviu Pleșoianu, deputat PSD și candidat independent la preidențiale, a luat foc. Acesta spune că s-a dat ordin din partea așa zisului Sistem ca acesta să nu mai fie preluat şi să nu mai apară la emisiunile televizate. Mai mult, deputatul le transmite susţinătorilor săi să nu cadă pradă manipulărilor date de sondajele în care acesta este sărit, întrucât „absolut toate” sondajele de pe Facebook arată că Pleşoianu este pe primul loc.

„Dacă eu nu reprezint mare lucru şi nu sunt un pericol pentru Sistem, aşa cum încearcă să vă inoculeze, atunci de ce, din data de 23 iulie, s-a dat ordinul de zi pe unitate ca nimic din ce scriu să nu mai fie preluat şi ca aproape toate emisiunile să fie anulate? Dacă sunt atât de nesemnificativ încât se fac că mă uită în sondajele comandate sau îmi aruncă nişte procente în două sondaje din 100, atunci de ce în absolut toate sondajele de pe orice site sau de pe orice pagină/grup de Facebook sunt pe primul loc, de regulă la mare distanţă de ceilalţi, atunci când dumneavoastră chiar aveţi ocazia să vă exprimaţi?”, afirmă Pleşoianu pe o rețea de socializare.

Acesta adaugă că sunt închise pe bandă rulantă conturile de Facebook ale suţinătorilor săi precum şi a celor care îl ajută să strângă semnături. „Vă invit să semnaţi şi, ulterior, să votaţi: …pentru o Românie VIE şi nesufocată de ipocrizie! …pentru ca prin sistemul circulator al acestui popor să treacă sânge CALD, nu cabluri de CYBORG!”, a mai afirmat Pleşoianu.