Potrivit RAM, investitorii, în special cei care au beneficiat de consultanţă personalizată, au apreciat versatilitatea şi capacitatea fondului de a genera randament pozitiv într-un mediu economic marcat de incertitudine.

"Unul dintre obiectivele noastre principale este facilitarea accesului pentru cât mai mulţi investitori la produsele inovative pe care le oferim, inclusiv Raiffeisen Benefit. În mod tradiţional, la acest gen de fonduri adera clienţi Premium şi Private Banking. În centrul tuturor iniţiativelor care implică investitori care fac primii paşi spre fonduri de investiţii, stă preocuparea noastră de a nu-i duce într-o zona de risc ridicat. Atât deprinderea cu noi instrumente de investiţii cât şi creşterea toleranţei la risc sunt procese de durata, care ţin de felul de a fi al fiecăruia dintre noi" a declarat Răzvan Szilagyi, CEO al Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen Benefit a obţinut un randament de peste 4% în ultimul an, în condiţiile în care pierderea temporară maximă, în interiorul anului, nu a depăşit această valoare. Fondul a reuşit să răspundă astfel aşteptărilor celor mai mulţi dintre investitori, atât în termeni de randament cât şi de toleranţă la pierderi.

Mai importantă decât evoluţia din ultimul an, rămâne perspectiva pe care fondurile de randament absolut o oferă în actualul context de piaţă. Multe dintre pieţele de acţiuni se află, sau sunt foarte aproape, de maximele lor istorice. Anul 2017 se anunţă a fi din nou un an marcat de evenimente greu de anticipat.

RAM s-a remarcat în cadrul industriei locale de asset management ca o companie inovativă, fiind prima din România care a direcţionat o parte din plasamentele de acţiuni către pieţele externe, prin intermediul fondurilor Raiffeisen Prosper şi Raiffeisen Benefit, prima şi singura care a lansat fonduri de investiţii cu capital protejat, Raiffeisen Confort şi Raiffeisen Confort Euro, prima societate de administrare a investiţiilor care administrează un fond de pensii facultative – Raiffeisen Acumulare, prima societate de administrare care a lansat un fond cu plasamente în instrumente purtătoare de dobânda denominat în dolari – Raiffeisen Dolar Plus. AGERPRES