Potrivit noului bilanț coronavirus trimis de către Grupul de Comunicare Strategică, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la mia de locuitori, pentru Brașov a trecut de 6, ceea ce înseamnă că anumite zone din județ ar putea intra în carantină.

Așa cum se poate observa și în graficul oferit de către autorități, rata incidenței în județul Brașov este de 7,19 la mia de locuitori.

Trebuie menționat că, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Zonele în care s-au înregsitrat cele mai multe cazuri de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică mai informează câte cazuri de infectare s-au depistat în 24 de ore. Așadar, cea mai afectată zonă de coronavirus, de la ultima raportare, este Capitala, unde s-au înregistrat 1.307 cazuri, rata incidenței fiind de 6,61 la mia de locuitori.

Aici este de mențioant faptul că prefectul Capitalei a anunțat la Europa FM că momentan nu s-a luat în considerare carantinarea Bucureștiului. Mai mult decât atât, premierul Ludovic Orban a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că actualul Guvern nu își dorește carantinarea Capitalei, dar există o metodologie.

Următoarea cea mai afectată zonă este Constanța, unde sau înregistrat 417 cazuri noi de coronavirus, cu o rata a incidenței de 6,82.

Zonele cu cele mai puține cazuri

La polul opus se află Sălaj, unde în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un singur caz nou de coronavirus, urmat în de aproape de Satu Mare, unde s-au înregsitrat 3 cazuri de coronavirus.

Este de menționat faptul că rata de incidență pentru Sălaj este de 4,43, iar pentru Satu Mare este de 4,99.

Decese provocate de COVID-19

Până astăzi, 10.177 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 22.11.2020 (10:00) – 23.11.2020 (10:00) au fost raportate 130 de decese (74 bărbați și 56 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Ilfov, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 44 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 34 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 39 decese la categoria de peste 80 de ani.

125 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.