Pescuit recreativ pe lacul Ciuperca toată luna mai. De unde iei permis?
Tulcenii care au pescuit, în prima parte a zilei de joi, pe lacul Ciuperca şi-a cumpărat acest permis online sau au plătit pe loc la Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP).
Pescuitul recreativ pe lacul Ciuperca se desfăşoară toată luna mai, fiind permis doar cu undiţa cu două cârlige. Pescarii pot să captureze o cantitate maximă de trei kilograme de peşte şi pot veni cu un singur însoţitor. Însoțitorul nu are dreptul să desfăşoare aceeaşi activitate.
Atenție! Cei care depășesc cantitatea de peşte prins admisă sunt sancționați cu o amendă cuprinsă între 50 de lei şi 500 lei. În caz de recidivă, persoanele care depăşesc cantitatea de trei kilograme se fac vinovate de furt, faptă pedepsită de Codul Penal.
Accesul la pescuit pe lacul Ciuperca se face în baza permisului. Costă 10 lei pe zi
Accesul la pescuit pe lacul Ciuperca se face în baza unui permis care costă 10 lei pe zi (în cazul persoanelor care nu beneficiază de reduceri) sau 5 lei pe zi (în cazul copiilor, elevilor, studenților, pensionarilor și categoriilor de persoane defavorizate). Permisele pentru pescuit se pot achiziţiona de la sediul DIAP sau online.
„O singură persoană a cumpărat bilet online. Până în jurul prânzului, circa 50 de persoane, dintre care aproximativ 20 de pensionari, au cumpărat permise pentru pescuit. Nu prea prind peşte însă”, a spus un reprezentant al Primăriei Municipiului Tulcea.
Zona de picnic amenajată pe malul lacului Ciuperca a fost solicitată la capacitate maximă.
„Suntem ocupaţi la capacitate maximă. Avem disponibile cinci grătare şi zece foişoare care sunt închiriate de dimineaţă, de la ora 10:00, până la ora 18:00. Pe data de 1 iunie, pe lac vor fi aduse şi ambarcaţiunile”, a precizat administratorul zonei de picnic.
Amenzi pentru pescuitul recreativ
Următoarele fapte sunt considerate contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000 de lei și 1.500 de lei:
- pescuitul recreativ fără permis sau fără elemente de identificare care să ateste legalitatea activității;
- încălcarea condițiilor specificate în permisul de pescuit recreativ;
- refuzul de a prezenta permisul, licența sau autorizația la cererea autorităților competente;
- reținerea unei cantități de pește mai mare decât limita permisă, care este de 10 exemplare/zi pentru speciile de păstrăv în apele de munte sau 5 kg/zi pentru alte specii în ape din zona colinară și de șes;
- utilizarea a mai mult de 3 undițe sau 4 lansete cu două cârlige pe fiecare în apele din zona colinară și de șes, inclusiv pe cursul Dunării și în Delta Dunării.