Forbes estimează că averea lui Abramovich s-a diminuat cu 1,9 miliarde de euro în ultimul an, până la 10,2 miliarde de dolari. Revista nu explică motivele pentru care averea lui Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chelsea şi deţinătorul celui mai mare yacht din lume, a scăzut.

Pentru al doilea an consecutiv, în fruntea listei celor mai bogaţi oameni de afaceri din Rusia este Alisher Usmanov, acţionarul majoritar al conglomeratului industrial Metalloinvest, cu o avere de 17,6 miliarde de dolari, care îl plasează pe locul 34 la nivel mondial, urmat de Mikhail Fridman (unul din foştii proprietari ai TNK-BP) cu o avere de 16,5 miliarde de dolari. Pe următoarele locuri se află Leonid Mikhelson, un acţionar important la producătorul de gaze naturale Novatek, cu o avere de 15,54 miliarde de dolari, Viktor Vekselberg, un alt proprietar al TNK-BP, cu o avere de 15,1 miliarde de dolari şi preşedintele Lukoil, Vagit Alekperov, cu o avere de 14,8 miliarde de dolari.

Cea mai bogată femeie din Rusia este Elena Baturina, soţia fostului primar al Moscovei, Yuri Luzhkov, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari care o plasează pe locul 98.
Sursa: Agerpres