„Premierul Emil Boc l-a revocat pe Nagy Iosif, ca urmare a demisiei acestuia din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.
Abos Gabriel a fost numit în funcţia de preşedinte al ANPM la propunerea ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely. Abos Gabriel a ocupat până în prezent funcţia de comisar general adjunct la Garda Naţională de Mediu.
Această scimbare a intervenit ca urmare a faptului că România a fost suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră de către Comitetul ONU pentru respectarea Protocolului de la Kyoto.
Premierul a anunţat vineri că îl va schimba din funcţie pe şeful ANPM dacă va fi luată o asemenea decizie prin care ţara noastră ar putea pierde venituri de mai multe sute de milioane de euro.
Comitetul ONU de Conformare al Protocolului de la Kyoto a confirmat duminică, în şedinţă publică, suspendarea de la tranzacţionarea certificatelor de emisii.