Este sfărșitul pandemiei! Andrei Baciu a transmis în cadrul unui mesaj postat pe propria pagină de socializare că numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor cu noul Coronavirus.

„Moment istoric în lumea întreagă: numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul total al infectărilor cu noul Coronavirus!”, a scris Andrei Baciu în mesajul postat pe Facebook.

Este sfărșitul pandemiei

„Veștile extrem de bune de miercuri ne dau speranța că ar putea însemna sfârșitul pandemiei de Coronavirus, asta după ce 104,9 milioane de doze au fost administrate, în vreme ce numărul total al infectărilor este de 104,1 milioane la nivel global.

Tot până ieri, la nivel mondial s-au cumpărat 7,7 miliarde de doze, în timp ce alte 5 miliarde care sunt în prezent negociate sau rezervate pentru extinderea contractelor existente”, a conchis secretarul de stat.

În România, conform datelor oferite miercuri seară de autorităţi, numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate începând din 27 decembrie a ajuns la 772.202. Astfel, au fost vaccinate 620.176 persoane, din care: 468.150 persoane vaccinate cu 1 doză; 152.026 persoane vaccinate cu 2 doze.

Cazuri coronavirus România, 4 februarie

Potrivit datelor publicate joi de GCS, până astăzi, 4 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 738.152 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

684.095 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.668 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 671 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.