Ewen MacIntosh a apărut în numeroase comedii britanice, inclusiv în serialul ”Miranda”, difuzat între 2009 și 2025 și ”Little Britain”.

Ricky Gervais: Ewen MacIntosh era „un tip original din cap până-n picioare”

Cunoscutul actor Ricky Gervais a condus omagiile pe X/Twitter, descriindu-l pe MacIntosh drept „un tip original din cap până-n picioare”.

MacIntosh a apărut în ambele sezoane ale serialului ”The Office”, care a fost difuzat pentru prima dată în 2001, scrie BBC

Stephen Merchant, co-scenaris și co-regizor al serialului de comedie transmis de BBC, a declarat că MacIntosh a fost atât de amuzant încât echipa „a început să scrie din ce în ce mai multe scene cu el și așa a devenit personajul pe care l-am iubit cel mai mult”.

El a adăugat că Ewen era „un tip drăguț cu care îți făcea plăcere să lucrezi și un om amuzant, despre care știai că va aduce întotdeauna ceva în plus personajului”.

A jucat în comedia romantică ”Finding Fatimah”

În 2017, Ewen MacIntosh a fost distribuit în comedia romantică ”Finding Fatimah”.

De asemenea, a apărut în ultimul sezon al serialului creat, scris, produs și regizat de Ricky Gervais, ”After Life”.

În 2021, MacIntosh a vorbit despre pasiunea personajului său pentru ouăle scoțiene (Scotch eggs).

„În prima scenă cu Martin Freeman, în care mâncam scotch eggs – am avut probleme cu asta din anumite motive”, și-a amintit el.

”Am avut nevoie de câțiva ani ani pentru a face asta. Nu mi s-a spus că va trebui să mânânc atâte de multe ouă”, povestea actorul.

Actrița Miranda Hart i-a adus un omagiu lui MacIntosh, spunând că a fost onorată că au reușit să facă un moment împreună, în serialul ”Miranda”.

MacIntosh a urmat cursurile Universității din Edinburgh și a fost implicat activ în trupa de comedie pe care a înființat-o.

În 2009, a apărut într-un videoclip muzical pentru celebrul cântec ”Driving Home for Christmas” al lui Chris Rea.

Actrița Lizzy Cundy a scris: „Am fost prieteni și am dansat împreună în videoclipul pentru Driving Home for Christmas al lui Chris Rea. Era un bărbat atât de drăguț!”

Cauza morții nu a fost făcută publică

Canalul TV Gold a postat pe Twitter următorul mesaj: „L-am iubit în rolul lui Keith în The Office și am fost destul de norocoși să lucrăm cu el de-a lungul anilor. Gândurile noastre se îndreaptă către familia și prietenii lui într-un moment atât de dificil”.

Cauza morții nu a fost făcută publică, dar se știe că actorul s-a stins într-un sanatoriu privat din Darlington.

Unul dintre apropiații săi a declarat că „grație îngrijirii și dragostei oferite de minunatul personal medical de aici, Ewen a trăit ultimele zile în pace, cu zâmbetul pe buze”.