Federația Română de Baschet (FRF) a informat că fostul baschetbalist Gabriel Calancea a încetat din viaţă, la doar 56 de ani. Acesta şi-a trăit „ultimele clipe acolo unde se şi născuse: la malul marii”.

Gabriel Calancea a încetat din viaţă la doar 56 de ani

„Preşedintele clubului CSU Braşov şi-a trăit ultimele clipe acolo unde se şi născuse: la malul marii. Din păcate, un accident stupid a curmat viaţa celui care venise cu familia pentru a se bucura de spectacolul baschetbalistic oferit de micuţii participanţi la Competiţia Naţională de MiniBaschet U12”, este scris în comunicat.

Regretatul baschetbalist şi-a dedicat viaţa sportului

Fratele selecţionerului echipei naţionale feminine Dan Calancea, Gabriel şi-a dedicat viaţa baschetului. Şlefuit de antrenorul Mărţişor Hondrilă, Gabriela Calancea a fost convocat la loturile naţionale de juniori, reprezentând România.

În 1985, împreună cu fratele său, s-a mutat la Braşov, urmând cursurile Facultăţii de Electrotehnică. În oraşul de sub Tâmpa, cei doi au devenit printre cei mai importanţi jucători ai prim-divizionarei CSU, echipa la care au jucat până la finalul carierei, menţionează sursa amintită.

După retragerea din activitatea de jucător, Gabriel Calancea a a devenit preşedintele CSU Braşov. Anul acesta el împlinea 38 de ani de activitate neîntreruptă (ca jucător, şi apoi conducător) în cadrul clubului alb-albastru.

„Federația Română de Baschet adresează sincere condoleanţe familiei îndurerate, şi tuturor celor apropiaţi! Dumnezeu să îl odihnească în Pace!”, a transmis Federația Română de Baschet.

Olimpia CSU Brașov a reacționat la tragicul anunț

De asemenea, Olimpia CSU Brașov a reacționat la tragicul anunț.

„Din păcate o veste tristă pentru baschetul românesc. Un om sufletist, un partener excelent, un om dedicat baschetului …..un OM… din păcate Gabi Calancea ne-a părăsit mult prea repede.

Ne pare nespus de rău pentru pierderea suferită. Conducerea clubului și sportivii sunt alături de domnul Dan Calancea, familie, CSU Brașov și transmitem sincerele noastre condoleanțe și gânduri de compasiune în aceste momente grele. Sperăm că veți găsi puterea și sprijinul necesar pentru a trece peste această tragedie. Vă suntem alături în această perioadă dificilă și vă trimitem toată dragostea și susținerea noastră”, a transmis clubul Olimpia CSU Brașov într-un comunicat.