După o sută de zile, cu acest tip de „dietă”, Maginnis a reușit să dea jos aproximativ 26 kilograme, potrivit Foxnews.

Trei mese pe zi în ultimele o sută de zile, nimic altceva decât McDonald’s

Maginnis a sărbătorit cea de-a 100-a zi cu dieta sa neconvențională și progresul remarcabil. „Trei mese pe zi în ultimele o sută de zile, nimic altceva decât McDonald’s”, a spus el. Maginnis și-a descris dieta astfel. El a spus că a mâncat McDonald’s de trei ori pe zi, dar doar jumătate din ceea ce comandă. De exemplu, dimineața, comandă două burrito și o omletă sau o brioșă. Apoi, mănâncă un burrito și jumătate de brioșă sau jumătate din brioșă și jumătate din omletă, păstrând restul pentru prânz.

Păstrează cealaltă jumătate pentru următoarea masă

Pentru cină, ar putea alege un menu Big Mac, din care mănâncă doar jumătate, jumătate din cartofii prăjiți și jumătate din plăcinta cu mere – păstrând restul pentru a doua zi. „Păstrează cealaltă jumătate pentru următoarea masă și repetă totul. Este absolut uimitor”, a spus el.

Maginnis susține că nu a dat jos doar câteva zeci de kilograme, ci că are acum o tensiune arterială și un colesterol mai bune. „Există locații McDonald’s care mă cunosc și știu ce am nevoie”, a mai spus americanul.

Are și o tensiune ”de adolescent”

Colesterolul lui a scăzut cu 65 de puncte, iar tensiunea lui este „una de adolescent”. „Oricum aș lua-o, pot spune că sunt mai sănătos”, a spus el. Soția lui a fost atât de impresionată de rezultatele dietei, încât, în ziua a-40-a dietei, a decis să i se alăture în această provocare. Acum, după 65 de zile, ea a slăbit 8 kilograme. Potrivit americanului, cheia acestei „diete” este să mănânci jumătate din ce ai pe farfurie pentru a pierde din greutate, și o treime din farfurie pentru a-ți menține greutatea.

Care este marea problemă cu ”dieta” cu produse de tip fast-food

Lindsay Allen, dietetician din Florida specializat în sănătatea metabolică și pierderea în greutate, a declarat că există câteva probleme cu planul de mese tip fast-food. „În cele din urmă, metabolismul unei persoane poate scădea cu până la 30% atunci când își restricționează caloriile pentru mult timp”, a spus ea. „În momentul în care omul începe să mănânce din nou porții normale, va lua imediat kilogramele date jos. Acesta este motivul pentru care dietele moft și dietele de reducere a caloriilor eșuează”, susține ea.

A doua problemă, a spus Allen, este că astfel nu se mai iau nutrienții cheie de care organismul are nevoie pentru o sănătate optimă, ceea ce poate duce la creșterea poftei de mâncare. „Când creierul simte că organismul nu primește suficienți nutrienți și minerale, va crește hormonii foamei, în încercarea de a absorbi mai mulți nutrienți esențiali”, a spus ea.

„Dacă nu oferi corpului decât alimente ieftine, procesate, va simți acest lucru și te va încuraja să consumi mai multe alimente”, subliniază Allen. Tot mai mulți oameni, în special adolescenții și tinerii sunt tentați să mănânce des fast-food, iar acesta lucru are consecințe asupra sănătății lor. În lipsa timpului, oamenii aleg să comande fast-food, dar o astfel de dietă nu întârzie să aibă efecte negative, care afectează tot mai mulți oameni.