Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat că socialiștii din Comisia LIBE au contestat procedura audierii celor trei candidați pentru Parchetul European, printre care se numără și Laura Codruța Kovesi, iar dacă au succes atunci audierea nu va mai avea loc marți după-amiază. Imediat, un alt europarlamentar român, Emilian Pavel de la PSD a reacționat extrem de dur. El a spus că, de fapt, stânga europeană încearcă să obţină o decizie transparentă.

"Astăzi, europarlamentarul de dreapta Siegfried Mureșan anunța că stânga europeană contestă procedura de luare a deciziei privind viitorul procuror șef european pentru a amâna procesul.
Minciună fără rușine!
Coordonatoarea S&D din comisia LIBE, germanca Birgit Sippel, a contestat luarea deciziei în cerc închis, doar la nivel de coordonatori politici, și a cerut votul întregii comisii LIBE, ÎN URMA AUDIERILOR DE AZI.
Doamna Sippel și stânga europeană încearcă să aducă un pic de lumină într-un proces total netransparent, în care parlamentarii europeni nu știu cine a ales grupul de experți care a evaluat candidații, nu știu de ce unii au fost mai buni ca alții, nu știu de ce în loc de 5 candidați li s-au aruncat parlamentarilor doar trei nume, și nu știu nici la această oră criteriile după care comisia LIBE va decide.
Amintesc faptul că această comisie, în numele Parlamentului, trebuie să decidă ordinea preferințelor celor trei candidați pentru postul de procuror șef european. Consiliul UE a votat ca favorit candidatul francez.
Vom vedea azi, ÎN URMA AUDIERILOR pe care stânga europeană le susține și le cere, ce decizie se va lua și mai ales cum.
Siegfried Mureșan probabil are jocurile lui, dar să minți fără rușine este impardonabil. Ce am contestat noi a fost TOCMAI luarea deciziei după uși închise. AM cerut lumină și am cerut vot deschis, dat de toți membrii comisiei LIBE", precizează Emilian Pavel, într-un comunicat de presă.