"Precizăm că, se circulă în condiţii de drum cu denivelări şi restricţie de viteză de 30 de kilometri la oră, pe o porţiune de aproximativ 50 de metri", se arată într-un comunicat al CNADNR.

"De asemenea, recomandăm participanţilor la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului CNADNR, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA www.cnadnr.ro, la link-ul http://213.177.10.50:6060/itn/default.asp", menţionează comunicatul.

Un tir încărcat cu butelii a fost implicat într-un accident grav care s-a produs lângă localitatea Mihăileşti, în apropiere de Buzău. Mai multe persoane au fost evacuate.

UPDATE ora 11:20

Prefectul judeţului Buzău, George Sava, a anunţat, la Digi24, că accidentul s-a produs din cauză că anvelopele tirului au explodat şi au luat foc, care apoi s-a întins la restul autotrenului, iar focul a cuprins şi remorca, după care cele 800 de butelii încărcate în autovehicul au început să explodeze. Şoferul a sunat la 112, iar la faţa locului au intervenit opt autospeciale de pompieri, şase venite de la Buzău, iar două de la Urziceni, a precizat prefectul George Sava.

Potrivit inspectorului Amalia Călugăru de la IPJ Buzău, s-au instituit filtre la ieşirea din Buzău, la Hanul lui Ţintă şi Căldăruşanca. "Autovehiculele care circulă dinspre Bucureşti spre Buzău sunt deviate pe DNJ 2H Căldăruşanca-Vlădeanu Sărat-Pitulicea- Mizil, iar cele care circulă din Moldova spre Bucureşti pe DN1 B Buzău-Mizil-Ploieşti", a mai declarat Amalia Călugăru.