”Cea mai scumpă vacanță de Revelion a fost 84.000 europentru două persoane, în Maldive”, a declarat Cosmin Marinof, directorul de vânzări al TUI Travel Center.

Pachetul cuprinde, înrte altele, 10 nopți cazare în vilă privată, de șase stele, cu piscină, transport cu avionul, transferuri locale.

”Vacanțele exotice au explodat anul acesta. Thailanda, Maldive, Republica Dominicană, Mexic, Sri Lanka au fost foarte căutate. De exemplu, pentru Thailanda, am avut o creștere de peste 100%. Dacă în urmă cu nouă ani, media de preț era de 1.500 de euro pentru această destinație, acum este în jur de 800 de euro”, a mai spus Marinof.

Vânzările de pachete turistice ale reţelelor TUI TravelCenter şi Eurolines s-au majorat cu 50 % anul acesta, faţă de 2016.

De asemenea, Nova Travel, tour-operatorul Grupului Eurolines, a avut în 2017 o cifră de vânzări de 12 milioane de euro, în creștere cu 14 % faţă de nivelul din 2016.

Nova Travel a organizat în sezonul estival 2017 curse charter marca TUI către cele mai iubite destinaţii estivale, respectiv către Grecia (insulele Creta, Rodos, Corfu, Santorini şi Zakynthos), Turcia (Antalya) şi Spania (insulele Tenerife, Mallorca).

A organizat până la 23 de plecări pe săptămână din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara. În luna mai 2017, Nova Travel a încheiat o poliță de asigurare în caz de insolvență/faliment în valoare de 150.000 USD, triplând benevol suma minimă prevăzută de lege.