Sambata aceasta, Capital TV va prezinta o editie speciala a emisiunii, editie dedicata proiectului “Zece pentru Romania” initiat de Realitatea TV. Gigi Becali, Viorel Catarama, Irinel Columbeanu, George Copos, fratii Micula, Ilie Nastase, Dinu Patriciu, Adrian Porumboiu, Cristian Tantareanu, Ion Tiriac sunt oamenii de afaceri cei mai respectati din Romania. Ei au primit cele mai multe voturi din partea romanilor care au luat parte la acest studio.

Joaca cinstit, foloseste mijloace corecte pentru a obtine contracte, lucrari. Are grija ca salariatii sai sa castige bine. Isi plateste taxele si impozitele. Acestea sunt criteriile pe baza carora cei zece oameni de afaceri au fost nominalizati.


Proiectul “Zece pentru Romania” a fost initiat in octombrie 2005 de Realitatea TV si are ca obiectiv crearea unui sistem de evaluare a performantei publice, validat de publicul din Romania prin metode proprii cercetarii sociologice. “Zece pentru Romania” se bazeaza pe doua etape de cercetare realizate cu sprijinul a patru mari institute de cercetare a opiniei publice: INSOMAR, IMAS, TNS-CSOP si CURS.


Prima faza de cercetare, derulata pe un esantion reprezentativ la nivel national, format din 4.304 de persoane. Cea de-a doua etapa a cercetarii, derulata pe un esantion reprezentativ la nivel national format din 5.000 de persoane, a avut ca obiectiv stabilirea clasamentelor in fiecare categorie, pe baza criteriilor de performanta identificate anterior, prin cercetare sociologica.
Clasamentele finale, realizate in urma prelucrarii raspunsurilor primite de la subiecti, vor fi anuntate in data de 20 decembrie 2005.