Coreea si Japonia sunt cele doua tari care gazduiesc anul acesta Campionatul Mondial de Fotbal, in perioada 31 mai-30 iunie, iar cele 32 de echipe care s-au calificat vor juca meciuri pe 20 de stadioane, cate zece in fiecare tara. Aproximativ trei milioane de bilete s-au pus in vanzare pentru campionat, incepand din luna februarie a anului trecut.
Jumatate din ele sunt disponibile doar pentru rezidentii din Coreea si Japonia, restul fiind impartit intre suporterii tarilor participante si amatorii de fotbal din toata lumea.
Spre deosebire de ultimul campionat, FIFA a lansat un nou tip de bilete: de fapt, o serie de bilete care permite suporterului sa urmareasca echipa preferata (nu neaparat cea nationala) la toate meciurile pe care aceasta le sustine.
In cazul in care echipa nu se califica, suporterul primeste o parte din bani inapoi sau un bilet pentru meciul echipei care i-a invins favorita. Pana acum, pe site-ul oficial al campionatului, pentru meciurile Japoniei, Angliei, Chinei, Irlandei si Argentinei s-au primit cele mai multe solicitari de bilete.
Aceasta, desi o statistica realizata de FIFA arata ca cele mai multe goluri din 1930 pana la ultimul campionat au fost date de Brazilia (173), Germania (162), Italia (105) si Argentina (100). Fiecare persoana poate sa cumpere sase bilete separate sau cinci bilete si o serie pentru echipa preferata.
De asemenea, o persoana nu poate avea mai multe bilete la acelasi meci sau cate un bilet pentru mai multe meciuri din aceeasi zi. Drepturile oficiale de transmisie la televizor a meciurilor din 2002 dar si a Campionatului Mondial din 2006 au fost obtinute de grupul Kirch Media, care detinea deja drepturile pentru Europa. Achizitionand aceste drepturi, Kirch s-a obligat sa plateasca catre FIFA 1,3 miliarde de franci elvetieni, din care 1,2 miliarde au fost deja achitate inainte de inceperea campionatului.
In ceea ce priveste banii pe care ii vor castiga echipele participante, comitetul executiv FIFA a aprobat introducerea unui sistem diferit fata de campionatul din Franta din 1998. Astfel, accentul este pus pe succesul echipelor, iar suma totala impartita va creste cu 51% fata de acum patru ani.
Deocamdata, fiecare din cele 32 de echipe calificate va primi, pentru inceput, un milion de franci elvetieni. De asemenea, toate echipele vor calatori pe banii FIFA la clasa business, iar 13 milioane de franci elvetieni vor fi alocate pentru masuri sporite de securitate. Aceste costuri vor mari bugetul cu aproape 70 milioane de franci.    

Cele 20 de orase in care vor avea loc meciurile

Japonia            Coreea
Sapporo            Busan
Miyagi            Daejeon
Niigata            Suwon
Ibaraki            Seul
Saitama            Daegu
Yokohama        Ulsan
Shizuoka        Incheon
Osaka            Jeonju
Kobe            Gwangju
Oita            Seogwipo
Sura: FIFA

Agentia Visit

· Tarif: 4.000 – 5.000 USD/persoana
· Programul include cinci nopti de cazare si pachet complet de servicii cu vizionarea unuia dintre meciurile de fotbal:
– 31 Mai 2002 – Franta – Senegal
– 06 Iunie 2002 – Franta – Uruguay
– 11 Iunie 2002 – Franta – Danemarca
· Sejurul se poate prelungi in Coreea sau Japonia la cerere.
· Se poate de asemenea opta pentru un sejur pentru unul dintre meciurile Franta – Danemarca (Coreea) sau Franta in turul doi (Japonia),
sau sejur scurt in Extremul Orient.

Pretul biletelor (USD)

    Nr. bilete    Pretul pe serie (USD)    Meciuri incluse
    pe serie    Cat. I    II    III    MG    R16    SF    SMF    F
3    495    330    198    x
4    743    523    308    x    x
5    1.073    743    446    x    x    x
6    1.623    1.073    638    x    x    x    x
7    2.448    1.623    968    x    x    x    x    x
MG – meci de grupa; R16 – saisprezecimi; SF – sferturi de finala; SMF – semifinala; F – finala

Iata, pe scurt, ceea ce trebuie sa stiti despre Londra daca mergeti acolo cu afaceri. Costul mediu al unei calatorii de afaceri de doua zile se ridica la 630 lire sterline, o cina cu trei feluri de mancare pentru patru persoane la un restaurant de lux ajunge la 312 lire sterline, iar
patru bilete la un spectacol de teatru costa cam tot atat. Majoritatea
companiilor lucreaza de la orele 9 -10 dimineata la 17-18 seara, iar bancile sunt deschise intre 9.30 si 16.30. Cat despre cumparaturi, majoritatea
magazinelor sunt deschise de luni pana sambata, intre 10 si 18 – cu exceptia zilei de joi, cand programul este pana la ora 20 – iar duminica intre orele12 si 18. Nu aveti timp pentru cumparaturi in Londra? Nu va faceti probleme:
in duty-free-urile din Heathrow gasiti tot ce doriti. Daca salariul mediu al
londonezilor ajunge la aproape 30.000 lire sterline pe an, cu 40% mai mult decat media pe tara, si preturile sunt pe masura: Londra este pe locul doi in topul celor mai scumpe orase din Europa, dupa Oslo. Cel mai rapid mijloc de transport de la aeroportul Heathrow in oras este expresul Heathrow care,
contra sumei de 12 lire, va duce in 20 de minute pana in centru. Daca bugetul va permite, pentru 55 de lire puteti lua un taxi. In cazul in care aveti o intalnire de afaceri si timpul va preseaza, trebuie sa stiti ca exista o companie numita
Baggage Direct, care va livreaza
bagajele de la aeroport direct in holul hotelului. In Anglia TVA-ul este de 17,5%, iar bacsisul obisnuit se ridica la 10-15% din nota de plata. Daca veniti pentru prima oara, trebuie neaparat sa achizitionati ghidul strazilor (Londra
A-Z), disponibil la toate chioscurile de ziare si in librarii.
Oferte
Marshal – Hotel Phoenix***, 524 USD/pers. trei nopti cazare in camera dubla, mic dejun si bilet de avion Bucuresti-Londra-Bucuresti (CSA).
Atlantic Tour – Hotel Novotel London West****, 550 USD-pers. trei nopti cazare in camera dubla, mic dejun si bilet de avion Bucuresti-Londra-Bucuresti.