SBM (Société des bains de mer), proprietarul cazinoului, a luat decizia de a-i ierta datoria lui Thomas Fabius (32 de ani) în primăvara anului trecut, iar motivul a fost, se pare, evitarea unui alt scandal cu implicarea sa, scrie Le Figaro.

Judecătorii de instrucţie Roger Le Loire şi René Cros au ordonat instituirea unei comisii rogatorii internaţionale la Monaco în scopul efectuării unor percheziţii la SBM şi Ministerul de Finanţe din Monaco pentru a afla mai multe despre ştergerea datoriei.

Mai devreme, în 2011, fiului ministrului francez de externe i-a fost interzis accesul în cazinourile din Franţa pe motiv de ‘abuz de încredere’. Această decizie a fost luată după ce Fabius Jr. a pierdut la cazino 90 de milioane de euro primite de la investitori pentru a finanţa un proiect pentru producerea de smart card-uri.

În mai anul acesta, Thomas Fabius a intrat în atenţia poliţiei după ce a achiziţionat un apartament de 280 de metri pătraţi. Un apartament de acest gen la Paris costă nu mai puţin de 7 milioane de euro.

O divizie a Ministerului de Finanţe, specializată în cazuri de spălare de bani, s-a interesat de detaliile tranzacţiei, întrucât pentru a achiziţiona acest apartament Fabius jr. a luat un împrumut de la bancă, garantând cu firma sa TF Conseils, care în 2011 a înregistrat un venit de 11.000 de euro.
Sursa: Agerpres