Majorarea de capital a avut două componente: 7,336 miliarde euro a reprezentat participarea voluntară a Piraeus Bank Group la acțiunea de consolidare a sistemului bancar elen, iar 1,094 miliarde euro au revenit din recentele preluări ale Millennium Bank Greece, GenikiBank, ATEbank și ale băncilor cipriote prezente în Grecia.
Din suma 7,336 miliarde euro,1,455 miliarde euro (19,83%) au reprezentat subscrierile din partea unor investitori privați, asigurând Piraeus Bank Grup caracterul de banca privată.
Demarată în aprilie 2013, majorarea s-a realizat prin emisiunea de noi acțiuni, participarea acționarilor existenți și noi, contribuții ale Fondul Elen de Stabilitate.
Recapitalizarea a permis alinierea Piraeus Bank Group la normele privind adecvarea capitalului impuse de banca Greciei și a avut un impact pozitiv important asupra companiei.
Piraeus Bank Group a devenit cea mai mare bancă sistemică din Grecia, cu active de 94 miliarde de euro, management privat, o solvabilitatea excelentă, 25000 de angajați  și o rețea care cuprinde 1750 de unități la nivel internațional.
Cu o cotă de piață de 27% pe credite și depozite, Piraeus Bank Group ocupă locul 1 în topul celor mai mari bănci din Grecia.