Cu toate acestea, oamenii legii din cantonul Fribourg nu oferă niciun detaliu al celor întâmplate. "Nicio altă informaţie nu va fi făcută publică din considerare pentru familia sa", a indicat serviciul de presă al poliţiei cantonale. O anchetă cu privire la circumstanţele exacte ale morţii CEO Swisscom este în curs de desfăşurare.

Specialistul german Carsten Schloter a preluat conducerea Swisscom în anul 2006. Swisscom, o companie cotata la bursa în care guvernul elveţian deţine pachetului majoritar de acţiuni (62,4%), este lider pe piaţa telecomunicaţiilor din Elveţia, ocupând primele poziţii în furnizarea de servicii de telefonie mobilă şi fixă.

Compania numără 19.200 de salariaţi, iar numărul de clienţi în Elveţia, ţară cu o populaţie de 8 milioane de locuitori este de 6,3 milioane de persoane. În primul trimestru al acestui an, cifra de afaceri a Swisscom s-a ridicat la 2,7 miliarde de franci elveţieni ( 2,9 miliarde de dolari).

Guvernul a prezentat deja condoleanţe rudelor celui decedat, exprimându-şi "surprinderea". Compania Orange – principalul concurent al Swisscom – a spus de asemenea că a fost şocata la vestea morţii lui Schloter. "Aceasta este o zi neagră pentru economia elveţiană şi sectorul telecomunicaţiilor, care a pierdut unul din cei mai buni manageri ai săi", se menţionează într-un comunicat al Orange.

În urma tragicului eveniment, Swisscom va avea temporar un nou director executiv în persoana lui Urs Schaeppi.
Sursa: Agerpres