‘Acesta trebuie să fie obiectivul nostru’, a afirmat Merkel, întrebată de săptămânalul care va apărea duminică dacă ar fi posibil un acord global privind protecţia datelor după modelul Protocolului de la Kyoto cu privire la schimbările climatice.

‘Ar trebui să putem ca în secolul al XXI-lea să semnăm acorduri mondiale. Dacă comunicaţiile digitale ridică noi probleme la nivel mondial, atunci ar trebui să răspundem unor astfel de provocări’, a afirmat Merkel, sugerând că Germania se va angaja într-un astfel de demers.

Dna Merkel, care se va confrunta cu alegeri legislative la 22 septembrie, este sub presiune după dezvăluirile fostului consultant NSA Edward Snowden vizând spionajul american la nivel mondial.

Într-un interviu acordat, sâmbătă, la postul de televiziune ZDF, ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a cerut Statelor Unite să furnizeze informaţii detaliate cu privire la programul Prism. El a spus că experţi din diferite ţări europene şi Statele Unite urmează să se întâlnească luni şi marţi la Bruxelles pentru a face un schimb de opinii pe acest subiect.
Sursa: Agerpres