„Lansarea acestui nou serviciu se încadrează în strategia băncii de a-şi consolida poziţia pe piaţa economisirii prin oferirea unor servicii complementare, flexibile şi inovatoare deţinătorilor de carduri”, a spus Elena Oprea, Directorul Executiv Delegat al Departamentului Marketing şi Managementul Produselor din cadrul BRD-Groupe Société Générale.

La fiecare cumpărătură cu cardul, o sumă este trecută automat în contul de economii ales, în funcţie de opţiunea clientului: rotunjirea sumei plătite cu cardul până la prima valoare întreagă, rotunjirea sumei plătite cu cardul până la prima sumă multiplu de 10, procent din suma plătită: 1/5/10/15/20%, sau sumă fixă, indiferent de suma cheltuită: 1/5/10/20/50 lei sau 1/2/5/10/15 euro sau dolari.

Titularul serviciului poate economisi pentru el însuşi, pentru copiii săi sau chiar pentru alte persoane.

Accesul la serviciu presupune deţinerea unui card de debit ataşat unui cont curent şi a unui cont de economii. Serviciul este gratuit, iar transferurile între contul curent al clientului şi contul de economii nu sunt purtătoare de comisioane. Sumele economisite sunt remunerate cu dobânzile standard valabile pentru conturile de economii, în funcţie de tipul şi moneda acestora.

Până pe 20 septembrie 2013, BRD desfăşoară o promoţie în cadrul căreia va acorda premii garantate în valoare totală de 250.000 lei primilor 10.000 de clienţi care optează pentru serviciul de economisire la plata cu cardul şi realizează cel puţin o plată la POS. În această perioadă, accesul la conturile de economii va fi facilitat prin diminuarea sumei minime la deschidere la 100 lei/ 100 euro/ 100 dolari.