”Controalele noastre îşi arată eficienţa. Este imposibil să nu depistăm neregulile acolo unde acestea există. Din păcate, mai sunt şi persoane iresponsabile care nu înţeleg că, acolo unde depistăm fraude, închidem unitatea. Angajamentul nostru faţă de consumatorul din ţară şi din afara ei este foarte clar: toleranţă zero pentru frauda sau nereguli”, a explicat Daniel Constantin.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a iniţiat alertă în sistemul rapid de alertă după ce a descoperit, la o societate din judeţul Ilfov, loturi de carne etichetate drept carne de vită.
În urma dispoziţiilor preşedintelui ANSVSA, de verificare a unităţilor care comercializează, procesează, depozitează şi comercializează carne, în data de 13 februarie 2013 a fost recoltată o probă de ”vrăbioară de vită”, de la o societate comercială din judeţul Ilfov. Produsul incriminat a fost recepţionat de la un depozit frigorific din judeţul Alba.
În data de 19 februarie, Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a emis buletinul de analiză prin care se confirmă că proba a fost pozitivă pentru carne de cal, negativă pentru carne de bovine şi câine.
În aceeaşi zi, reprezentanţii DSVSA Ilfov au verificat societatea comercială de la care a fost recoltată proba şi au fost identificate loturile de carne din care provine carnea, stabilindu-se că aceasta provine de la un depozit frigorific din judeţul Alba, potrivit Agerpres. 
Toată cantitatea de produse din lotul incriminat a fost sechestrată, şi au fost dispuse măsuri de retragere a cărnii din piaţă conform listei de distribuţie. În timpul investigaţiilor, administratorul depozitului a recunoscut că etichetau produsele cu etichete false, folosind numele sau datele unor unităţi autorizate. Inspectorii ANSVSA au solicitat modele de etichete de la cele două posibile unităţi de origine. Acestea au fost comparate cu etichetele aplicate pe produsele analizate, fiind identificate diferenţe semnificative.
Suspectând o posibilă fraudă, conducerea ANSVA a anunţat şi Serviciul de Investigare a Fraudelor, iar preşedintele ANSVSA, Mihai Ţurcanu a contact telefonic Prefectura judeţului Alba-Iulia solicitând sprijinul pentru desfăşurarea anchetei.
ANSVSA subliniază că respectiva carne era destinată consumului pe piaţa naţională şi nu comerţului intracomunitar şi în consecinţă, nu se poate face vreo legătură între cazul izolat din Ilfov şi situaţia din alte ţări membre ale Uniunii Europene.