‘Vrem să vedem o viziune clară încotro trebuie să se îndrepte ţara, care sunt priorităţile pentru a putea avea această previzibilitate. Cu cât este planul mai clar, viziunea mai clară cu atât mai multe investiţii vor veni şi oportunităţi de a lucra cu companii americane. Există un potenţial uriaş’, a spus Stewart.

Potrivit acestuia, dacă o companie americană sau oricare alta vrea să intre într-o ţară, fie că e vorba despre Canada sau România sunt patru paşi simpli, anume stabilitate, transparenţă, eficienţă şi previzibilitate.

‘În engleză prescurtarea este STEP, adică pas. Companiile americane au capital. Capitalul e un laş, nu se duce într-un loc periculos, riscant, instabil. Capitalul se duce undeva unde e frumos, cald şi comod. Asta vor oamenii. România, ca orice altă ţară din lume, concurează pentru astfel de investiţii. Cu cât putem face mai călduros şi pufos mediul, cu atât mai mult capital vom atrage. În România creşterea PIB este relativ pozitivă, faţă de alte state ale Europei. Infrastructura poate fi prezentată ca o oportunitate şi o provocare, însă trebuie să ne adresăm acestei probleme’, a mai spus preşedintele Consiliului Economic Româno-American.
Sursa:Agerpres