“Contrar informaţiilor publicate sâmbătă, Bernard Arnault precizează că este şi va rămâne rezident fiscal francez”, deşi a făcut demersurile la Bruxelles pentru obţinerea cetăţeniei belgiene, arată textul difuzat de serviciul de comunicare al miliardarului, după ce cotidianul La Libre Belgique a scris că acesta a cerut cetăţenia belgiană, informează Agerpres.

“O eventuală obţinere a dublei naţionalităţi franco-belgiene nu schimbă cu nimic această situaţie (a rezidenţei fiscale) şi nici determinarea sa de a continua dezvoltarea grupului LVMH şi implicit crearea de locuri de muncă în Franţa”, se mai menţionează în comunicat.

Preşedintele Comisiei pentru imigraţie din Camera Reprezentanţilor a Belgiei a declarat pentru cotidianul La Libre Belgique că cererea lui Arnault va fi tratată respectându-se criteriile ce vor fi avute în vedere şi pentru celelalte 47.000 de solicitări similare şi a reamintit că pentru a obţine cetăţenia belgiană este necesar ca solicitantul să fi avut reşedinţa în această ţară timp de trei ani sau să dovedească că are “legături reale” cu Belgia.

În comunicatul prezentat de Arnault sâmbătă se face referire la “legăturile” sale cu Belgia “pe plan personal, familiar, dar şi profesional” şi la investiţiile pe care le are în această ţară.

Averea lui Arnault este estimată la 41 de miliarde de dolari. Printre mărcile premium ale grupului LVMH se numără Louis Vuitton, Givenchy, şampaniile Dom Perignon şi Moet&Chandon sau parfumurile Christian Dior şi Sephora.

Cererea miliardarului francez survine într-o perioadă în care în Franţa are loc o amplă dezbatere cu privire la aplicarea promisiunilor electorale ale preşedintelui socialist Francois Hollande, care a afirmat că va creşte la 75% cota de impunere pentru veniturile mai mari de un milion de euro. În ultimele zile, presa franceză a relatat că guvernul de la Paris are în vedere să aplice acestă reformă cu excepţii, pentru a evita o ieşire masivă din ţară a marilor averi.