Vă așteptăm așadar să ne vizitați, dacă sunteți curioși să vedeți câteva dintre spațiile în care sunt păstrate cele cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate și vertebrate care constituie patrimoniul științific al muzeului nostru. Ținând cont că, dintre acestea, 1 milion este reprezentat de insecte, veți avea ocazia să admirați acum una dintre cele mai mari și mai valoroase colecții de fluturi din România.

Colecțiile de vertebrate ale muzeului (amfibieni, reptile, păsări și mamifere) numără aproximativ 50.000 de exemplare, fiind păstrate sub diverse forme, de la animale naturalizate până la piei, preparate umede, ouă sau cuiburi. 

Toți cei care ne vor fi aproape miercuri vor avea ocazia să admire comori de patrimoniu care nu se regăsesc în expunerea permanentă a muzeului și care fac din Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” un adevărat „jurnal” al biodiversității planetei, reprezentând cea mai importantă sursă de documentare pentru cercetarea zoologică românească. 

 

Programul de vizite gratuite

 

Cele 8 vizite gratuite realizate de personal științific de specialitate vor fi programate de la orele:

  • 11.00 și 13.00 – în colecția de păsări; 
  • 11.00 și 15.00 – în colecția de fluturi;
  • 12.00 și 14.00 – în colecțiile de reptile și amfibieni;
  • 13.00 și 16.00 – în colecția de mamifere. 

Invitații sunt așteptați pe 15 ianuarie să viziteze, să învețe, să savurze și să mediteze asupra importanței conservării biodiversității și a rolului important jucat de muzeele de istorie naturală în timpurile noastre. 

Participarea este gratuită iar înscrierea se face prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/, în limita a 15 locuri/grup. Accesul publicului în Muzeu se va face între orele 10:00 și 18:00 (ultimul vizitator va intra la ora 17:00).