Mecanismul activelor toxice, afirmaţiile de ieri ale preşedintelui României şi împrumuturile Guvernului sunt câteva dintre subiectele economice de astăzi din blogosferă.

De la mecanismul de formare a activelor toxice, ne vom concentra acum asupra pieţei acestor instrumente. Este evident că ţinta a fost reprezentată de investitorii la fel de „sofisticaţi”, cu capacităţi mari de finanţare: societăţi de asigurare, hedge-fund-uri, investitori individuali, bănci, scrie „Trenduri Economice”.

„Nu văd care din măsurile guvernamentale reduc cheltuielile, că peste tot risipa frizează patologicul sau ilegalitatea. Şi dacă nu reduci cheltuielile bugetare ce reduci, cum ajungi la cheltuieli minime? Care investiţii în infrastructură?” se ăntreabă Dan Şelaru.

Statul român a împrumutat pe doi ani o sumă de 1.2 miliarde de euro de la 8 bănci, iar dobânda este de aproximativ 5%, adică euribor plus patru procente. Această dobândă este foarte bună daca o comparam cu dobândă de 6.79% obţinută de Ungaria spre exemplu, însă problema nu este dobânda la care a fost luat acest credit, ci destinaţia banilor, scrie Cristian Orgonaş.

Alte titluri din blogosferă

Si caii verzi se-mpusca, nu-i asa? (valix.blogspot.com)

Am 15 ani şi sunt şomer (capital.ro)

De joacă, şi nu prea (balonul-imobiliar.blogspot.com)

Morgan Stanley plateste bonusuri in valoare de 3.9 miliarde de dolari (khris.ro)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI.