"O ieşire a Marii Britanii din UE ar însemna incertitudine pentru firmele noastre, mai puţine schimburi comerciale cu Europa şi mai puţine locuri de muncă, în timp ce apartenenţa la UE este favorabilă activităţii muncii şi locurilor de muncă. Iată de ce în data de 23 iunie susţinem rămânerea Marii Britanii în UE", se arată în scrisoarea publicată miercuri de cotidianul britanic, potrivit Agerpres. 

Printre semnatarii acestei scrisori se regăsesc preşedinţi ai consiliilor de administraţie, directori generali, administratori şi fondatori de companii de diverse mărimi care angajează un total de 1,75 milioane de persoane. Printre ei se numără şi directorii a 51 din cele 100 de companii incluse în FTSE-100, principalul indice al Bursei de la Londra. 

The Times a publicat o scrisoare similară în luna februarie, însă aceea a fost semnată atunci de aproximativ 200 de directori de companii, dintre care 36 de firme din FTSE-100. Printre noile companii care figurează pe listă se numără în special banca Barclays, compania de asigurări Standard Life, grupul minier Anglo American sau firma de construcţii Berkeley Group, transmite Agerpres. 

De asemenea, scrisoarea este semnată şi de o serie de personalităţi influente din lumea afacerilor precum fondatorul Virgin, Richard Branson, sau Michael Bloomberg, fondatorul agenţiei de informaţii financiare Bloomberg News. 

La rândul său, cotidianul The Times şi-a anunţat sprijinul pentru menţinerea Marii Britanii în UE. În schimb, tabloidul The Sun, care este pentru 'Brexit', a publicat marţi o scrisoare semnată de 10 de directori de companii mici şi mijlocii care fac un apel pentru ieşirea Marii Britanii din UE. 

Deocamdată niciuna din companiile incluse în indicele bursier FTSE-100 nu s-a pronunţat în favoarea Brexitului, scrie Agerpres. 

Britanicii se vor pronunţa pe 23 iunie, într-un Referendum, cu privire la oportunitatea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, una dintre cele mai importante decizii ale ţării în ultimele decenii. 

Cu două zile înainte de referendum, media ultimelor şase sondaje făcută de site-ul WhatUKThinks plasează cele două tabere la egalitate perfectă (50-50) în acest scrutin determinant pentru viitorul Marii Britanii, dar şi pentru restul Europei.